Jacob Cornegoor - Hoff Advocaten

JACOB CORNEGOOR

ADVOCAAT

mr. J.M.K.P. Cornegoor
partner
T +31 (0)23 3031063
F +31 (0)23 3031055
E jacob.cornegoor@hoffadvocaten.nl

undefined

Procesadvocaat bij uitstek

Mr. Cornegoor heeft ruim 25 jaar ervaring in de procespraktijk. Zaken die hij heeft behandeld en thans behandelt behoren tot de grootste en meest complexe zaken uit de Nederlandse rechtsgeschiedenis. In de toonaangevende publicatie Chambers werd mr. Cornegoor omschreven als “a top litigator and a very intellectual and gifted lawyer.” Hij werd “very sharp” genoemd en geprezen vanwege zijn “high quality work”. Meer recente citaten zijn “knowledge engine”, “makes important contributions to cases by finding the finer details” en “very clever and very smart lawyer“. Mr. Cornegoor wordt sinds 2007 elk jaar in deze gids vermeld.

Mr. Cornegoor is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en is sinds 1993 als advocaat ingeschreven. Aanvankelijk is hij werkzaam geweest bij het toenmalige Loeff Claeys Verbeke (1993 – 1997), vervolgens te Curaçao bij Smeets Thesseling Van Bokhorst Spigt (1997 – 2001) en nadien als partner bij Spigthoff/Spigt Litigators (2001 – 2014). Sinds 1 september 2014 is mr. Cornegoor verbonden aan Hoff Advocaten.

Mr. Cornegoor is als advocaat onder meer nauw betrokken bij de juridische strijd rond aandelenleaseproducten, hij verdedigt samen met mr. Hoff de belangen van aandeelhouders in verband met de tekortkomingen van Ageas (voorheen: Fortis) in de naleving van haar publicatieverplichtingen, hij procedeert omtrent het verhaal van kartelschade en heeft ruime ervaring in rechtszaken voor en tegen soevereine partijen. Mr. Cornegoor treedt op zowel voor als tegen financiële instellingen in verband met zorgplichtschendingen, daaronder begrepen renteswap claims. Voorts procedeert mr. Cornegoor geregeld op de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen. Zie voor nadere zaakomschrijvingen onze track record.

Overzicht publicaties en lezingen