Jerry Hoff

JERRY HOFF

ADVOCAAT

mr. dr. G.T.J. Hoff
partner
T +31 (0)23 3031051
F +31 (0)23 3031055
E jerry.hoff@hoffadvocaten.nl
Connect via LinkedIn LinkedIn
Curriculum Vitae in English

undefined

Procesterriër in hart en nieren

Mr. Hoff is gespecialiseerd in corporate & securities litigation in brede zin. Zie hiervoor ook onze track record. Hij is vaste adviseur van diverse financiële instellingen en vermogende particulieren (en hun ondernemingen). Recent legt hij zich ook toe op erfrechtelijke procedures, waarover in juli 2021 een aparte website is verschenen (www.erfrechtelijkegeschillen.nl). Hij heeft de specialisatieopleiding Erfrecht bij de Academie voor de Rechtspraktijk in juli 2020 summa cum laude afgerond. Hij heeft in 2021 de leergang Estate Planning gevolgd.

Jerry Hoff studeerde bedrijfsrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Gestart als bedrijfsjurist bij ABN Amro. Advocaat sinds 1990 bij Loeff Claeys Verbeke, waar hij in 1996 partner werd. Later partner bij Loyens & Loeff en Spigthoff. Drie jaar werkzaam in Singapore en Indonesië. Was als consultant van het IMF en de Wereldbank nauw betrokken bij de modernisering van de faillissementswetgeving in Indonesië en de opleiding van de rechterlijke macht en de advocatuur in de beginselen van het insolventierecht. Erkend troubleshooter in complexe disputen en disputen met media-aandacht.

In de toonaangevende publicatie Chambers werd Jerry Hoff omschreven als “a great lawyer and an experienced litigator“, “an extremely shrewd litigator” en een “distinguished litigator“. Meer recente citaten zijn “strong strategic thinker“, “excellent debater in the courthouse” en “he is well versed in international cases.” Jerry Hoff wordt sinds 2004 elk jaar in deze gids vermeld.

Specialisatie: promoveerde in maart 2011 tot doctor in de rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op het proefschrift ‘Openbaarmaking van koersgevoelige informatie’. Jerry Hoff is hoofddocent van de specialisatieopleiding Effectenrecht aan de Grotius Academie en vaste annotator van JOR. Hij is onder meer gastdocent (geweest) aan de Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Leiden, Erasmus Universiteit en The Law Firm School. Hij is lid geweest van de raad van advies van JHB Group en de raad van commissarissen van SBS, NRC Media en Zoom.In. Ook is hij voorzitter geweest van de Bloemendaalse Schoolvereniging (BSV). Hij is thans bestuurslid van Stichting Openluchttheater Bloemendaal (Caprera) en van Stichting Toezicht JHB Group.

Recente publicaties

Volledig overzicht publicaties Jerry Hoff >>

Recent in de pers

Overzicht pers rondom Jerry Hoff >>

Recente lezingen:

Overzicht lezingen en cursussen van Jerry Hoff >>